E-learning alati i tehnologije

Izvor: ELAWiKi
Skoči na: orijentacija, traži

E-learning akademija


E-learning laboratorij je set resursa za podršku učenju u ELA programima koji se neprestano razvija. Na ovim ćete stranicama naći podatke o nekoliko glavnih e-learning tehnologija, ali i o onim novima koje su tek u nastajanju. Pronaći ćete i linkove na dodatne informacije, primjere, resurse i aktivnosti. Sadržaj na ovim stranicama u stalnom je razvoju. Nadamo se da ćete nam se i vi polaznici, pridružiti svojim doprinosima i nadopunjavati informacije i aktivnosti u sklopu E-learning laboratorija.

Klikom na pojedini okvir na donjoj slici započnite svoje istraživanje...


Za podatke o prijavi i alatima na CARNetovom poslužitelju, pođite na stranicu Pristup alatima.


Na stranicama pojedine grupe alata naći ćete podatke organizirane na sljedeći način:

Opis
Ovdje ćete naći kratak opis e-learning alata.

Osnovne informacije
Ovdje ćete naći podatke o kakvoći i obilježjima e-learning alata, posebice o prezentaciji sadržaja, vještina i interakcije. Naći ćete i linkove na dodatnu literaturu te analizu e-learning tehnologije iz perspektive pedagogije, dizajna i implementacije.

Pitanja/problemi dizajna
Ovdje ćete naći niz pitanja i problema koje treba razmotriti pri uporabi pojedinog e-learning alata u obrazovanju. Neka od pitanja proizaći će iz Batesovog i Poolevog SECTIONS okvira ili modela instrukcijskog dizajna s kojima ste se susreli u kolegiju o dizajnu tečajeva (program Course Design).

Primjeri
Ovdje ćete naći primjere primjene navedenog e-learning alata u nastavi. Nastojat ćemo u ovom dijelu materijala objavljivati inovacije i najbolje primjere iz prakse, ali se i kritički osvrnuti na to koliko određeni alat podržava učenje studenta/učenika.

Aktivnost
Za svaki e-learning alat ponudit ćemo vam i mogućnost sudjelovanja u osmišljenim aktivnostima. Svrha ovih aktivnosti je da se bolje upoznate s e-learning alatima te da dobijete potporu pri odabiru i korištenju alata za vaš projektni rad. Neke od mogućnosti sudjelovanja dostupne su samo studentima ELA-inih programa.

Resursi
Ovdje ćete naći linkove na zanimljive tečajeve, predloške, softver, izvore i slično vezano uz pojedini e-learning alat.


E-learning akademija

Osobni alati